вторник, 28 апреля 2020 г.

Loodusvaatluste maratoni tutvustav vebinar 5. mail 10 –11.30

Hea loodushuviline!

Kolmas üle-eestiline Loodusvaatluste maraton toimub 6. – 7. juunil. Sel aastal eriolukorra tingimustes 2 + 2 reeglit järgides või perekondlikult vaatlusi tehes. Hea võimalus enda koduümbrus või lemmik looduspaik vaatlusalana kirja panna ja maratonil osaleda.

Vaatlusmaratoni ideed ja osalemisvõimalusi tutvustab 5. mai vebinaril (kell 10 – 11.30) sündmuse korraldaja Veljo Runnel Tartu Ülikooli loodusmuuseumist. Vebinari teemad:
1. Loodusvaatluse maratoni idee - mis on bioblitz, selle variatsioonid.
2. Loodusvaatluste sisestamisest ja töövahenditest - PlutoF, Legulus.
3. Fotode tegemisest vaatluste juurde.

Osalemine on tasuta ja toimub Microsoft Teams' i keskkonnas, kus saab ka reaalajas küsimusi esitada. Eelregistreerunud osalejatele saadetakse ka vebinari salvestus. Lisainfo ja registreerumine: bit.ly/LVM_vebinar

Loodusvaatluste maratoni vaatlusalasid saab registreerida 24. maini (k.a). Lisainfot leiab sündmuse kodulehelt http://loodusfestival.ee/lvm.

Mis on loodusvaatluste maraton?
Loodusvaatluste maraton on sündmus, mille käigus panevad inimesed eelnevalt registreeritud vaatlusaladel 24 tunni jooksul kirja nii palju kohatud liike kui võimalik. Vaatlused sisestatakse andmeportaali, kus need on avalikult kõigile kättesaadavad (v.a I kaitsekategooria liigid).


Lugupidamisega

Triin Nõu
Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed
Loodusvaatluste maratoni kommunikatsioonijuht
5358 5680

Комментариев нет:

Отправить комментарий